Nutriento Tech - Viitorul alimentației sănătoase printr-o platformă sustenabilă și personalizată

12/01/2024

Nutriento Technology a încheiat implementarea proiectului ”Nutriento Tech- Viitorul alimentației printr-o platformă sustenabilă și personalizată”, proiect implementat sub Programul Operațional Competitivitate POC/1025/1/3/Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CD şi universităţi, în scopul inovării de procese şi de produse în sectoarele economice care prezintă potenţial de creştere, în valoare totală de 1.052.334,71 lei, din care 791.467,11 lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile acordate.

Obiectivul proiectului a fost acela de a construi o platformă care vine în întâmpinarea restaurantelor și clienților acestora sub forma unui nutriționist digital în vederea îmbunătățirii calității vieții printr-o alimentație echilibrată. Platforma poate fi accesată la aridelivery.ro.

Proiectul a fost derulat pe raza Municipiului Cluj-Napoca și a urmărit integrarea unui număr de minim 5 restaurante în platformă și crearea a minim 200 de profile nutriționale. În crearea profilelor nutriționale s-a ținut cont de indicatori precum vârsta, greutatea, obiectivul, alergiile, intoleranțele și preferințele alimentare. Pentru a putea propune soluții optime, a fost vizată abordarea restaurantelor care au un meniu variat cu preparate cât mai puțin procesate, de proveniență locală.

Platforma nu s-a dorit a fi doar o altă platformă de delivery pentru un prânz luat pe fugă la birou, ci un planificator personal care face matching între nevoile reale ale consumatorului și restaurantele care îi pot oferi preparatele preferate, însă fără a-i impacta în mod negativ sănătatea.

Pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele propuse, punctul de pornire a fost reprezentat de un studiu asupra sistemului metabolic descris de Dr. Timea Claudia Ghitea în lucrarea de doctorat intitulată ”EVALUAREA UNOR NOI MARKERI BIOCHIMICI SI ABORDAREA DIETOTERAPEUTICĂ ÎN SINDROMUL METABOLIC” în care se vorbește despre compatibilitățile și incompatibilitățile organismului la alimente, care pot sprijini sau pot îngreuna funcțiile metabolismului.

Adoptarea unui stil alimentar echilibrat prezintă o serie de beneficii asupra sănătății pe termen mediu și lung. Platforma și-a propus să vină în întâmpinarea acelor persoane pentru care este important să dețină controlul asupra dietei potrivite lor, dar care totodată sunt limitate de timp în ceea ce privește planificarea meselor zilnice și caută să identifice o soluție prin care să scape de această grijă.