Termeni și condiții

ARI Delivery

Prezentul document intitulat "Termeni și Condiții" reprezintă acordul legal între dvs în calitate de Client, Utilizator și/sau Vizitator și ARI Delivery, cu privire la utilizarea Site-ului, comanda de produse, accesarea și folosirea facilităților Site-ului etc. Pentru a utiliza în mod corespunzător Site-ul, vă recomandăm să citiți în prealabil acești Termeni și Condiții. Accesarea și vizitarea Site-ului, înregistrarea unui cont de utilizator, precum și plasarea unei Comenzi implică acceptarea în totalitate și fără rezerve a acestor Termeni și Condiții.

Pentru a avea acces ușor la serviciile pe care le punem la dispoziție, este necesar să acceptați în mod explicit și complet Termenii și Condițiile prezentate. În cazul în care nu sunteți de acord să respectați acești Termeni și Condiții, fie în întregime sau parțial, vă rugăm să nu utilizați Site-ul. De asemenea, dacă, în orice moment, nu mai acceptați acești Termeni și Condiții, vă rugăm să încetați imediat accesarea și utilizarea Site-ului.

Vă informăm că acest document poate fi supus modificărilor și actualizărilor în orice moment, fără a fi necesară o notificare prealabilă. Orice modificări aduse acestora vor fi publicate pe Site, astfel încât să fie disponibile Utilizatorilor, Vizitatorilor și Clienților interesați. Vă rugăm să rețineți că este responsabilitatea dvs să vă familiarizați și să respectați Termenii și Condițiile în forma valabilă în momentul interacțiunii cu Site-ul. ARI Delivery nu este obligată să vă informeze individual cu privire la modificări și actualizări.

Art. 1 - Definiții

ARI Delivery – denumirea comercială a SC Nutriento Technology SRL, o companie legală înregistrată în România, cu sediul social în Cluj-Napoca, strada Constantin Brâncuși nr. 55, județul Cluj.

Platforma ARI Delivery - serviciul de livrare de mâncare prin intermediul platformei noastre online. 

Client sau Utilizator - orice persoană fizică sau orice entitate juridică, care obține sau dispune de acces la Conținut, prin intermediul oricărui mijloc de comunicare oferit de ARI Delivery sau pe baza unui acord de utilizare preexistent între ARI Delivery și persoana respectivă. Utilizarea acestui serviciu presupune crearea și utilizarea unui Cont.

Restaurant - entitățile care furnizează preparate culinare prin intermediul platformei noastre.

Curier - persoana sau serviciul care colectează comanda de la restaurant și o livrează la locația specificată de client.

Locația de Livrare -  adresa specificată de client în momentul plasării comenzii, unde va fi livrată comanda.

Termeni Generali -  prezentul acord de Termeni și Condiții.

Meniu - lista de preparate culinare disponibile pentru comandă de la restaurantul partener.

Plata-  se va face online prin intermediul unui card bancar sau voucher.

Tranzacție - încasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vânzarea unui produs și/sau serviciu prin intermediul platformei Ari Delivery. Aceasta se realizează prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Ari Delivery, indiferent de modalitatea de livrare.

Prețul Meniului - costul total al comenzii, așa cum este afișat în momentul plasării comenzii.

Comandă - selecția de preparate culinare  comandată de client prin intermediul platformei noastre, care urmează a fi livrată de curier la locația de livrare.

Acord de Livrare - acordul între ARI Delivery și client, prin care ARI Delivery se angajează să livreze comanda de la restaurant la locația de livrare în schimbul plății prețului meniului.

Recenzie - un feedback sau o evaluare scrisă de către utilizator, în urma unei comenzi realizate prin intermediul ARI Delivery. Această evaluare se bazează pe experiența personală a utilizatorului și capacitatea sa de a oferi comentarii relevante, menționând în ce măsură produsul sau serviciul respectă specificațiile prezentate pe platformă. Recenziile pot fi acordate atât partenerilor, cât și livratorilor.

Date cu caracter personal - Orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoana vizată"); în principiu, datele personale includ numele și prenumele persoanei, adresa, adresa de e-mail, CNP-ul, numărul de telefon, codurile de identificare client/identificator online, datele de localizare, etc.

Consimțământ al persoanei vizate - Orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate.

Prelucrarea datelor cu caracter personal - Orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau manuale, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea prin transmitere, diseminarea, punerea la dispoziție, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea acestora.

Art. 2 – Cadru Legal

Utilizarea platformei ARI Delivery este reglementată de prezentul acord de Termeni și Condiții, precum și de legile aplicabile din România.

Art. 3 – Comanda

3.1. Pentru a plasa o comandă, utilizatorul trebuie să completeze chestionarul nutrițional și să selecteze din meniurile recomandate. Plata se face prin platformă, înainte de livrare.

3.2. Clientul are dreptul să primească Meniuri conform descrierii disponibile pe platforma ARI Delivery și să respecte cerințele specifice, dacă sunt indicate. În cazul în care există preocupări cu privire la posibile alergii cauzate de consumul unui Meniu, Clientul trebuie să contacteze Operatorul Restaurantului pentru informații suplimentare.

3.3. Clientul nu poate anula Comanda după plata Comenzii.

3.4. Din cauza naturii produselor oferite, nu acceptăm returnări după livrare, cu excepția cazurilor în care produsul livrat este defectuos sau nu corespunde cu descrierea de pe platformă.

Art. 4 - Livrarea

4.1. După plasarea Comenzii, Clientul trebuie să accepte livrarea acesteia.

4.2. După plasarea comenzii și confirmarea plății, ARI Delivery va colecta comanda de la restaurantul partener și o va livra la adresa indicată de client.

4.3. Clientul trebuie să fie prezent la locația de livrare în momentul estimat al livrării indicat pe Platforma ARI Delivery. De asemenea, Clientul trebuie să fie disponibil pentru a primi apeluri la numărul de telefon furnizat prin intermediul platformei ARI Delivery de la momentul plasării comenzii până la primirea Comenzii de la Curier. 

4.4. ARI Delivery are dreptul să anuleze livrarea și să perceapă Prețul Comenzii în următoarele situații: 
- Clientul nu este disponibil la locația de livrare în termen de 10 minute de la sosirea Curierului;
- Numărul de telefon furnizat de Client nu poate fi contactat de Curier în termen de 10 minute;

4.5. Orice termen de livrare sau estimare a timpului comunicată de Curier sau ARI Delivery prin intermediul platformei ARI Delivery sunt doar estimări. Nu există garanții că Meniurile vor fi livrate în timpul estimat. Timpul de livrare al Comenzilor poate fi influențat de factori precum blocajele de trafic, orele de vârf și condițiile meteorologice.

Art. 5 – Plata și factura

5.1. Prețul, modalitatea și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă plasată pe Platforma ARI Delivery. Clientul achită Prețul Meniului către Nutriento Technology. Prețurile pot varia față de cele din restaurant și pot fi modificate înainte de plasarea comenzii.

5.2. Clientul va primi pe e-mailul asociat contului său, o factură pentru Meniurile comandate, obligația Clientului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare. ARI Delivery colectează și distribuie sumele corespunzătoare Prețului Meniului.

5.3. Pentru o comunicare corectă a facturii Comenzii, Clientului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său pe Platforma ARI Delivery și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

5.4. Plățile se efectuează online prin card sau alte metode activate de Client pe Platforma ARI Delivery. Prin trimiterea Comenzii, Clientul își exprimă acordul să primească toate detaliile de facturare în format electronic, pe adresa de e-mail asociată contului de pe care a efectuat Comanda.

5.5. ARI Delivery poate oferi promoții și reduceri în ceea ce privește Prețul Meniurilor. Plata se va efectua exclusiv online.

Art. 6 – Suspendarea utilizării

6.1. ARI Delivery poate elimina un Client din Platforma ARI Delivery și/sau refuza sau anula Comenzile în cazul abuzului sau prejudiciului adus Platformei ARI Delivery sau în cazul încălcării Termenilor Generali (de exemplu, absența la Livrare)

6.2. Clientul nu poate încălca legislația privind spălarea banilor pe platforma ARI Delivery. Încălcarea acestei secțiuni poate duce la suspendarea permanentă a dreptului Clientului de a folosi platforma ARI Delivery.

Art. 7 – Dreptul de proprietate intelectuală

7.1. Conținutul de pe website-ul ARI Delivery, inclusiv logo-uri, reprezentări, simboluri comerciale, imagini, text și conținut multimedia, este proprietatea exclusivă a ARI Delivery. Toate drepturile asupra acestui conținut îi revin în mod exclusiv ARI Delivery.

7.2. Utilizatorului îi este interzisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea, utilizarea sau expunerea conținutului în alt context decât cel original intenționat de ARI Delivery, fără acordul scris expres al ARI Delivery.

7.3. Accesul Utilizatorului la conținut este reglementat de prezentul Document, cu excepția cazului în care este însoțit de un acord de utilizare specific încheiat între ARI Delivery și Utilizator.

7.4. Utilizatorul poate copia, transfera și utiliza conținutul doar în scopuri personale sau non-comerciale, cu respectarea prevederilor prezentului Document.

7.5. Niciun conținut transmis către Utilizator nu constituie o obligație contractuală din partea ARI Delivery sau a Partenerului ARI Delivery care a intermediat transferul conținutului.

7.6. Utilizarea conținutului în alte scopuri decât cele permise expres este interzisă.

Art. 8 – Prelucrarea datelor cu caracter personal

Colectăm și prelucrăm datele personale în conformitate cu Politica noastră de Confidențialitate.

Art. 9 – Răspunderea

9.1. ARI Delivery promovează și facilitează ofertele restaurantelor locale, fără a-și asuma responsabilitatea pentru executarea Contractului.

9.2. Utilizatorul este responsabil pentru confidențialitatea datelor de Cont și gestionarea accesului la Cont, respectând legislația în vigoare.

9.3. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul acceptă Termenii și Condițiile Platformei ARI Delivery, în versiunea actualizată, comunicată prin intermediul Platformei.

9.4. ARI Delivery își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile Platformei, pentru a reflecta modificările în funcționarea Platformei sau cerințele legale, informând Utilizatorii prin afișarea versiunii actualizate pe Platformă.

9.5. ARI Delivery nu poate fi făcută responsabilă pentru erori, inexactități sau neactualizarea informațiilor publicate pe Platformă, care nu îi sunt atribuibile.

Art. 10 – Despre cookies

10.1. Website-ul ARI Delivery utilizează cookie-uri proprii și de la terți pentru a oferi Utilizatorilor o experiență de navigare îmbunătățită și servicii personalizate.

10.2. Aceste cookie-uri sunt fișiere mici, conținând litere și numere, care pot fi stocate de către Utilizator pe dispozitivele utilizate pentru accesarea Platformei ARI Delivery.

10.3. Utilizatorul are opțiunea de a șterge cookie-urile prin accesarea setărilor browser-ului folosit.

10.4. Pentru informații detaliate despre cookie-uri, inclusiv modul în care sunt utilizate și scopul lor, vă recomandăm să consultați Politica de utilizare a cookie-urilor.

Art. 11 – Reclamații

11.1. Utilizatorii website-ului sau aplicației ARI Delivery pot solicita rezolvarea situațiilor considerate abateri de la condițiile legale sau contractuale de furnizare a serviciilor.

11.2. Vă rugăm să ne contactați la adresa contact@aridelivery.ro, specificând subiectul și detaliile reclamației, împreună cu datele de contact. Ne preocupăm să rezolvăm toate reclamațiile într-un timp rezonabil.

11.3. Vom răspunde în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la primirea reclamației.

Vă reamintim că, în cazul în care nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile, nu vom putea oferi serviciile noastre, deoarece acestea se bazează pe informațiile colectate de la dvs, care sunt indispensabile pentru procesarea comenzii online.

Disclaimer

ARI Delivery este o platformă dedicată livrării de mâncare și oferirii de recomandări personalizate în funcție de profilul nutrițional al utilizatorilor. Ne străduim să identificăm și să sugerăm preparatele potrivite pentru nevoile individuale ale fiecărui utilizator, luând în considerare informațiile furnizate de utilizatori și informațiile furnizate de partenerii noștri culinari. Cu toate acestea, nu putem garanta în totalitate exactitatea, corectitudinea sau adecvarea acestor recomandări. Recomandările noastre se bazează pe informațiile disponibile la momentul furnizării lor și pot varia în funcție de modificările în ofertă sau în informațiile nutriționale furnizate de partenerii noștri.

De asemenea, facem eforturi pentru a identifica și informa despre posibile alergii sau intoleranțe alimentare în preparatele noastre. Cu toate acestea, nu putem garanta în totalitate absența sau contaminarea cruciată a alergenilor în preparatele noastre. Deoarece colaborăm cu diferiți parteneri culinari, pregătirea și manipularea alimentelor se realizează în spații separate, ceea ce crește riscul de contaminare accidentală cu alergeni.

Utilizatorii sunt responsabili de evaluarea propriilor nevoi dietetice, intoleranțelor și alergiilor alimentare și de a lua decizii informate în ceea ce privește alegerea și consumul preparatelor noastre. Recomandăm consultarea unui specialist în domeniul nutriției sau a unui medic înainte de a urma un plan alimentar specific sau de a comanda preparate în cazul alergiilor sau intoleranțelor alimentare.

În ciuda eforturilor noastre de a oferi servicii de înaltă calitate și informații precise, ARI Delivery nu poate fi făcută responsabilă pentru orice pierderi, daune sau inconveniente rezultate din utilizarea, interpretarea sau aplicarea informațiilor furnizate sau a serviciilor de livrare oferite. Utilizarea serviciilor noastre implică acceptarea și înțelegerea acestui disclaimer

Publicat la data de 10.10.2023.