Întâlnire cu nutriționiști și pasionați ai nutriției la Cluj

11/08/2023

ABC Incubator a găzduit în data de 10 august o întâlnire organizată de ARI Delivery cu nutriționiști clujeni și persoane pasionate de nutriție în vederea prezentării soluției digitale inteligente.


ARIDelivery.ro este o platformă care vine în sprijinul comunității locale prin sprijinirea atingerii obiectivelor personale în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Platforma reprezintă o punte între restaurantele locale sănătoase și consumatori, iar recomandările de preparate sunt făcute folosind tehnologii digitale inovative precum AI. Utilizatorul introduce în platformă informații despre metabolism, preferințe și restricții alimentare, iar ARI îi propune soluții potrivite tipului de corp, astfel că vorbim de soluții cu adevărat personalizate.

Prin acest demers este susținută adoptarea unui stil de viață sănătos în rândul clujenilor, și totodată, restaurantele sunt încurajate să prezinte meniuri cât mai echilibrate, cu preparate cât mai puțin gătite într-un mod nesănătos. Întâlnirea de la ABC Incubator a oferit o oportunitate unică de a explora beneficiile și inovațiile aduse de ARI în domeniul alimentației sănătoase. Dr. Timea Ghitea, expertă în nutriție, a condus discuția, subliniind avantajele unui algoritm
personalizat care ușurează alegerea meselor potrivite pentru fiecare individ. ”Soluția ARI a dezvoltat o structură algoritm pentru generarea unui plan alimentar dinamic personalizat, facilitând astfel deciziile consumatorilor, astfel că un utilizator nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la următoarea masă, sau nu riscă să fie distras de preparate care nu sunt potrivite tipului de corp, așa cum se

întâmplă acum pe alte platforme de livrare”, a declarat Timea Ghitea, care a coordonat procesul de dezvoltare a soluției. Participanții au avut ocazia nu doar să afle despre avantajele platformei, dar și să interacționeze, să schimbe idei despre nutriție și un stil de viață sănătos, și să își analizeze compoziția corporală cu ajutorul aparatului BIA - un instrument ce oferă informații detaliate despre procentul de grăsime corporală, masa musculară și multe altele. De asemenea, evenimentul a promovat colaborarea dintre specialiști și potențiali clienți, subliniind valoarea aportului fiecăruia în promovarea unui stil de viață sănătos.


Proiectul este implementat sub Programul Operațional Competitivitate POC/1025/1/3/Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CD şi universităţi, în scopul inovării de procese şi de produse în sectoarele economice care prezintă potenţial de creştere.

Valoarea totală a proiectului este de 1.052.334,71 lei, din care 791.467,11 lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile acordate.